Personal

Vår personal

Läsåret 2020-21 är vår lärarkår något mindre än tidigare år då vi har färre korttidselever pga pandemin. Lärarkåren har fullt ut erfarenhet från förra läsåret och således åter en kår med stor erfarenhet och energi, men även ödmjukhet och genuin glädje att vara nära våra barn och elever och stötta dem i deras utveckling. Alla är förstås legitimerade lärare och utbildade på  lärarhögskola/universitet.Rektor samt handledare i Kärleken (alltså i klassen "Kärleken") och Ma/NO i Lyckan

Tommy Isaksson är vår ödmjuka, sociala, möjlighetsinriktade, positiva rektor som gärna trollar med knäna för att alla ska ha det bra, såväl elever, personal som föräldrar. Tommys hemliga vapen är hans gitarr som han gärna plockar fram under morgonsamlingar. Med några ackord lyckas han få lugnet att sänka sig på skolan och fullt fokus uppstår. Förutom rektorsuppdraget så kommer Tommy detta läsår jobba som handledare i vår högstadiegrupp och handleda eleverna mot deras distansskola, Sofia Distans samt ämneslärare i Ma/NO i vår åk 4-6 (Lyckan). Förutom att undervisa och vara rektor så fixar Tommy med allt praktiskt så som handling, vaktmästeri fix och IT-support. Tommy liksom Lottis har många utlandsår i bagaget från Svenska skolan Thailand – Koh Lanta, Svenska skolan i Riyadh och under de senaste sex åren Svenska skolan på Teneriffa. Tommy är ursprungligen från Falkenberg, men har under flera år arbetat som högstaidelärare i matte och NO på några skolor i Göteborgsområdet.Biträdande rektor samt ansvarig lärare i "Lyckan" (åk 4-6)

Lottis Isaksson är matte och NO läraren som brinner för att utveckla och bibehålla det svenska språket hos skolans elever bland annat genom att inspirera till olika läsprojekt på skolan. Genom åren har Lottis arbetat på många svenska utlandsskolor så som Svenska skolan Thailand – Koh Lanta, Svenska skolan i Riyadh Saudiarabien och under de sex senaste läsåren Svenska skolan på Teneriffa. Förutom att vara klasslärare för eleverna i Glädjen fungerar Lottis som biträdande rektor på skolan och är den som håller i den pedagogiska utvecklingen under överinseende av rektor Tommy. Lottis kommer ursprungligen från Göteborg och har under flera år arbetat som lärare i grannkommunen Mölndal. Hemma är numera Teneriffa.


Förskolan Tryggheten

Lena Hansson är förskolläraren med 35 års erfarenhet av arbete inom förskola. Lena gillar när det är glädje, bus och skratt på förskolan, men är mycket noga med att skapa struktur och rutiner för att barnen ska känna trygghet. Lena använder gärna sagan som ett naturligt inslag i sina dagar på förskolan, ofta i kombination med musik och drama. Hon spelar gitarr på förskolan, men behärskar också piano och flöjt. På sin fritid gillar hon att vara ute i naturen, träna och sjunga i kör. Lena har sitt ursprung i det vackra Torslanda i Göteborg och gör nu sitt andra läsår på Teneriffa.

 

 


Åk 1-3 Glädjen

Jenny-Anne Kårebrand kommer nu att arbeta sitt tredje år på Svenska skolan Teneriffa. Jenny-Anne är en ambitiös, varm, social och positiv tvärflöjtsspelande pedagog. Jenny-Anne har arbetat många år som förskollärare, men har under den senaste tiden även prövat sina vingar inom skolans värld. Jenny-Anne har erfarenhet av att arbeta med Storyline både på Svenska skolan på Teneriffa och Fridaskolan i Uddevalla. Jenny-Anne har sin familj med sig och maken Anderas, ja han jobbar med våra högstadieelever, se mer längre ner. 

 Åk 7-9 Kärleken

Andreas Kårebrand är en ödmjuk, varm och sportig pedagog som är utbildad idrotts- och historialärare på gymnasienivå. Andreas kommer att dela handledaransvaret med Tommy, men kommer också att ansvara för idrottsundervisningen i vår fantastiska ”idrottshall” Los Cristianos stranden. Andreas är som tidigare nämnt gift med Jenny-Anne som är vår lärare i Nyfikenheten. Andreas kommer även i år att arbeta deltid på skolan och fortsätta att göra Teneriffas paddelbanor osäkra för andra pappor på skolan. Andreas gör nu sitt tredje läsår på Teneriffa

 Korttidsklassen

Vår förhoppning är att vi kör igång en korttidsklass till våren. 
Åk F-1 Nyfikenheten samt Spanska och idrott

Mia Fulford har arbetat på skolan i 4 år och är en glad, positiv och möjlighetsinriktad pedagog som älskar att organisera. Mia kommer under läsåret att arbeta som ansvarig lärare för våra barn i förskoleklass och åk 1 men även som spansklärare på skolan. Tidigare har hon arbetat som lärare i förskoleklass och som idrottslärare. På sin fritid håller Mia bland annat på med skärmflygning, paddling och gillar att njuta av Teneriffas vackra natur. Mia kommer ursprungligen från Skåne och har bott i Stockholm där hon har arbetat i många år som lärare, men nu kallar hon Teneriffa för sitt hem. 

 


Spanska

Yaiza Matin Gondry är vår glada, positiva och konstnärliga kanariska spansklärare. Yaiza är utbildad spansk lärare och utmanar eleverna att kommunicera på spanska på våra konversationsspansklektioner. Yaizas konstnärliga talanger använder hon under sina lektioner som stöd för kommunikationen tillsammans med lekar och dramaövningar. Utöver undervisningen med våra elever så har Yaiza vuxenkurser i spanska. Yaiza har också irländskt påbrå, vilket gör att hon talar perfekt engelska, en kunskap som kommer väl till pass då hon även undervisar i engelska. Yaiza har arbetat på skolan i sex år.
Slöjd och Musik

Nere i vår källare är det Mattias Björk som har full koll på allt som sker, där har vi nämligen vårt musikrum och slöjdsal. Mattias är utbildad slöjdlärare och många års erfarenhet av musiscerande i olika konstellationer och med handlag för flera olika instrument. Mattias leder även ett rockband på skolan som en eftermiddagsverksamhet samt kurser i trummor, bas och gitarr om man så önskar. Övrig tid hittar vi honom sannolikt vid skolans svarv eller bandsåg... Mattias är vår trygge och stabile norrlänning, ständigt med glimten i ögat och alltid våra barns bästa i fokus. (bild kommer snart här till vänster)

 

 

_______________________________________________________________________

Webmaster:

Tommy Isaksson

info@teneriffaskolan.se