Personal 2019-20

Vår personal

Läsåret 2019-20 erbjuder åter en lärarkår med stor erfarenhet och energi, men även ödmjukhet och genuin glädje att vara nära våra barn och elever och stötta dem i deras utveckling. Alla är förstås legitimerade lärare och utbildade på  lärarhögskola/universitet.Rektor samt handledare i Kärleken (alltså i klassen "Kärleken")

Tommy Isaksson är vår ödmjuka, sociala, möjlighetsinriktade, positiva rektor som gärna trollar med knäna för att alla ska ha det bra, såväl elever, personal som föräldrar. Tommys hemliga vapen är hans gitarr som han gärna plockar fram under morgonsamlingar. Med några ackord lyckas han få lugnet att sänka sig på skolan och fullt fokus uppstår. Förutom rektorsuppdraget så kommer Tommy detta läsår jobba som handledare i vår högstadiegrupp och handleda eleverna mot deras distansskola, Sofia Distans. Förutom att undervisa och vara rektor så fixar Tommy med allt praktiskt så som handling, vaktmästeri fix och IT-support. Tommy liksom Lottis har många utlandsår i bagaget från Svenska skolan Thailand – Koh Lanta, Svenska skolan i Riyadh och under de senaste fem åren Svenska skolan på Teneriffa. Tommy är ursprungligen från Falkenberg, men har under flera år arbetat som högstaidelärare i matte och NO på några skolor i Göteborgsområdet.Biträdande rektor samt ansvarig lärare i "Glädjen" (åk 3-4)

Lottis Isaksson är matte och NO läraren som brinner för att utveckla och bibehålla det svenska språket hos skolans elever bland annat genom att inspirera till olika läsprojekt på skolan. Genom åren har Lottis arbetat på många svenska utlandsskolor så som Svenska skolan Thailand – Koh Lanta, Svenska skolan i Riyadh Saudiarabien och under de fem senaste läsåren Svenska skolan på Teneriffa. Förutom att vara klasslärare för eleverna i Glädjen fungerar Lottis som biträdande rektor på skolan och är den som håller i den pedagogiska utvecklingen under överinseende av rektor Tommy. Lottis kommer ursprungligen från Göteborg och har under flera år arbetat som lärare i grannkommunen Mölndal. Hemma är numera Teneriffa.


Förskolan Tryggheten

Lena Hansson är förskolläraren med 35 års erfarenhet av arbete inom förskola. Lena gillar när det är glädje, bus och skratt på förskolan, men är mycket noga med att skapa struktur och rutiner för att barnen ska känna trygghet. Lena använder gärna sagan som ett naturligt inslag i sina dagar på förskolan, ofta i kombination med musik och drama. Hon spelar gitarr på förskolan, men behärskar också piano och flöjt. På sin fritid gillar hon att vara ute i naturen, träna och sjunga i kör. Lena lämnar nu det vackra Torslanda i Göteborg för att slå ner sina bopålar på Teneriffa.

 Förskoleklass Tryggheten

Lina Jörgensen är en erfaren förskollärare med flera års erfarenhet av arbete även i förskoleklass och skola. Hon är nyfiken på människor och vill forma verksamheten efter barnens individuella behov. Linas positiva energi och glädje för arbete i förskola smittar av sig långt utanför förskolans väggar. Lina har ett genuint intresse för pedagogik och barns utveckling och är noga med att skapa relationer och se alla

barn, dagligen.


 


Åk 1-2 Nyfikenheten

Jenny-Anne Kårebrand kommer nu att arbeta sitt andra år på Svenska skolan Teneriffa. Jenny-Anne är en ambitiös, varm, social och positiv tvärflöjtsspelande pedagog. Jenny-Anne har arbetat många år som förskollärare, men har under den senaste tiden även prövat sina vingar inom skolans värld. Jenny-Anne har erfarenhet av att arbeta med Storyline både på Svenska skolan på Teneriffa och Fridaskolan i Uddevalla. Jenny-Anne har sin familj med sig och maken Anderas, ja han jobbar med våra högstadieelever, se mer längre ner. 

 

 

Åk 5-6 Lyckan

Mats Fors är en lugn och trygg pedagog som kan undervisa i de flesta ämnen inom skolans värld. Hans hjärta klappar lite extra för löpning och han har specialiserat sig inom idrott och hälsokunskap. Hälsokunskap är nämligen ett ämne inom den finska lärarutbildningen. Mats har dubbel lärarlegitimation då han bor på Åland, så han kan både undervisa i den svenska och den finska skolan. Utöver detta så är han också utbildad rektor och har arbetat som rektor både i Norge och på Åland. Förutom sin passion för löpning, så gillar han att spela instrument, han spelar gitarr, piano, klarinett och trummor. Med sig till Teneriffa har han sin familj med sin fru Evelina som också kommer jobba på skolan, läs mer längre ner. 

 Åk 7-9 Kärleken

Andreas Kårebrand är en ödmjuk, varm och sportig pedagog som är utbildad idrotts- och historialärare på gymnasienivå. Andreas kommer att dela handledaransvaret med Tommy, men kommer också att ansvara för idrottsundervisningen i vår fantastiska ”idrottshall” Los Cristianos stranden. Andreas är som tidigare nämnt gift med Jenny-Anne som är vår lärare i Nyfikenheten. Andreas kommer även i år att arbeta deltid på skolan och fortsätta att göra Teneriffas paddelbanor osäkra för andra pappor på skolan.

 Korttidsklassen Vänskapen (yngre elever)

Sofie Bergman är en positiv, strukturerad och närvarande pedagog som är van att ha många bollar i luften. Hon har bred erfarenhet från undervisning från olika skolformer och barn med olika behov. Fritiden spenderas gärna med en god bok eller på olika friidrottsarenor då friidrotten är ett stort familjeintresse. Sofie lämnar nu en Bohusländsk ö, Orust för att prova livet på en annan ö, Teneriffa.


 
Korttidsklassen Gemenskapen (äldre elever)

Thomas Jungsmark är Kirunaläraren som bara ser möjligheter och inte räds för att ge sig ut på olika strapatser som exempelvis fjällvandringar med sina elever. Thomas har tidigare utlandserfarenhet från USA där han bodde under några år på slutet av 80-talet till början av 90-talet. Hans har också haft ett samarbetsprojekt med en skola i Gambia som han hjälpt till att bygga upp. Thomas brinner för teknikämnet och han har genomfört olika spännande teknikprojekt. Han är också samordnare i tekniklärarnätverket RegTek i Norrbotten.

 
Ämneslärare


Praktiskt estetiska ämnen

Evelina Lindahl Fors är gift med Mats Fors utbildad bildkonstlärare. Evelina är mångsidig och kan allt från att svetsa till att dansa latinamerikanska danser. På skolan kommer hon att undervisa i bild, slöjd, hemkunskap och musik för de yngre barnen, då hon också spelar flera instrument som piano, gitarr och djembe. Evelina kommer även att hålla i olika eftermiddagsaktiviteter för både vuxna och barn, eller varför inte låta Evelina ta hand om ditt hår då hon är utbildad eco frisör? 

 Spanska och idrott

Mia Fulford har arbetat på skolan i 3 år och är en glad, positiv och möjlighetsinriktad pedagog som älskar att organisera. Mia kommer under läsåret att arbeta som främst som spansklärare på skolan, tidigare har hon arbetat som lärare i förskoleklass och som idrottslärare. På sin fritid håller Mia bland annat på med skärmflygning och gillar att njuta av Teneriffas vackra natur. Mia kommer ursprungligen från Skåne och har bott i Stockholm där hon har arbetat i många år som lärare, men nu kallar hon Teneriffa för sitt hem. 

 


Spanska

Yaiza Matin Gondry är vår glada, positiva och konstnärliga kanariska spansklärare. Yaiza är utbildad spansk lärare och utmanar eleverna att kommunicera på spanska på våra konversationsspansklektioner. Yaizas konstnärliga talanger använder hon under sina lektioner som stöd för kommunikationen tillsammans med lekar och dramaövningar. Utöver undervisningen med våra elever så har Yaiza vuxenkurser i spanska. Yaiza har också irländskt påbrå, vilket gör att hon talar perfekt engelska, en kunskap som kommer väl till pass då hon även undervisar i engelska. Yaiza har arbetat på skolan i fem år.

 

 

_______________________________________________________________________

Webmaster:

Tommy Isaksson

info@teneriffaskolan.se