Idrott

Inriktning idrott i oktober-november 2021


 

Under veckorna 40-47 (okt-nov 2021) kommer det finnas möjlighet för elever från åk 5 – gymnasiet att delta i idrottsklass. Fokus kommer att ligga på konditionssträning och innehålla löpning, styrketräning, rullskidor, cykel, orientering, simning mm. Vi kommer även att varva med inslag av klassiska beachaktiviteter, typ volleyboll, fotboll etc.

 

Träningen riktar sig till ungdomar som är aktiva i konditionsidrott och som vill ha möjlighet att träna bra under sin vistelse på Teneriffa.

 

Tränare

Tränare under dessa 8 veckor kommer i huvudsak att vara:

 • Susanne "Sussi" Barkholt Wiklund, idrottslärare samt förbundskapten för norska landslaget i orientering, tidigare förbundskapten för det svenska landslaget i orientering.
 • Per-Erik "Peken" Rönnestrand är idrottslärare, har varit förbundskapten i Sverige och Kina för längdlandslaget 2002-2008. Just nu arbetar han som förbundskapten för svenska kanotlandslaget.

 

Två nivåer

 • 5:an
  Träning 5 pass i veckan fördelat på fyra dagar (mån-tors). Man deltar då inte på skolans ordinarie idrottslektioner (tis+tors) utan kör då längre konditionspass, ofta uppe i bergen. Övriga pass sker på mån och onsdag eftermiddag samt onsdag morgon.

 • 3:an
  Träning 3 pass i veckan fördelat på måndag (1 pass, eftermiddag) och onsdag (2 pass, förmiddag samt eftermiddag). På tisdag och torsdag deltar man på skolans ordinarie idrottslektioner.


Avgift

Eleverna betalar ordinarie skolavgift till skolan för den ordinarie undervisning där, se mer om skolans avgifter på deras hemsida.

En avgift tillkommer för denna idrottsprofil för att täcka upp för mycket av det material och all den tid som dessa tränare lägger ner. I år är avgiften

 • 5:an: 210€/mån/elev
 • 3:an: 160€/mån/elev

I dessa avgifter ingår all form av extra utrustning exempelvis cykel, rullskidor och busshyra för att kunna ta sig till nya spännande löparslingor och rullskidssträckor uppe i bergen.

 

Upplägg

Träningarna sker alltså i huvudsak före eller efter skoldagens slut med undantag 5:an som kör träning tisdag och torsdag då övriga elever har "normal" idrottslektion med alla andra på skolan. Alla har med sig egna skoluppgifter, likt övriga elever på skolan som kommer kort tid. Ni kan läsa mer om detta på vår hemsida.


Anmälan

Ni som är intresserad av detta tillägg till era barns skolgång på Teneriffa anmäler sitt intresse i ordinarie anmälningslänk till skolan. I slutet finns ett tillägg där ni anmäler ert intresse.

 

Frågor

Om ni har några frågor på träning, upplägg eller annat som berör denna idrottsprofil, kontakta

 • Ingela Rönnestrand på: ingela@svenska-aventyr.se


Om frågorna berör skola, avgifter eller liknande – kontakta rektor

 • Tommy Isaksson på: info@teneriffaskolan.se

Susanne Barkholt Wiklund

Per-Erik Rönnestrand

_______________________________________________________________________

Webmaster:

Tommy Isaksson

info@teneriffaskolan.se