Svenneriffaresor

"Carna" - vår skånska reseledare med uppdrag från Sverige

Svenneriffaresor

På Svenska skolan Teneriffa jobbar vi devis tematiskt. Alla våra teman är inspirerade av Storyline och Äventyrspedagogik, vilket i praktiken för vår del innebär att plötsligt gästas skolan av någon eller några besökare som behöver hjälp av något slag. Eleverna måste då fördjupa sig inom olika ämnesområden för att därefter kunna hjälpa besökaren.


Resebyrån

En termin fick skolan besök av en reseledare från Sverige som fått i uppdrag av sin chef att starta upp en resebyrå på Teneriffa. Reseledaren kom till vår skola för att be om hjälp. Utifrån detta har eleverna diskuterat sig fram till vad som måste göras vilket bland annat lett fram till en hemsida med eget framtagen logga, slogan och namn, men även fyllt hemsidan med många olika tips på vad man kan göra på Teneriffa och nu planeras det även en guidad tur ut på ön i några bussar fyllda av förväntansfyllda resenärer (föräldrar), precis som en riktig resebyrå. Det är så vi vill jobba, skapa en känsla av att elevernas arbete är på riktigt för en riktig publik. Varmt välkommen till resebyrån Svenneriffaresor vars fantastiska hemsida ni finner här:


Om ni vill läsa mer om våra olika teman, klicka på vår länk ovan "BLOGG" där vi skriver löpande om mycket av det vi gör i vår härliga lilla skola._______________________________________________________________________

Webmaster:

Tommy Isaksson

info@teneriffaskolan.se