Personal 2018-19

Vår personal

Läsåret 2018-19 erbjuder åter en lärarkår med stor erfarenhet och energi, men även ödmjukhet och genuin glädje att vara nära våra barn och elever och stötta dem i deras utveckling. Alla är förstås legitimerade lärare och utbildade på  lärarhögskola/universitet.Rektor

Tommy Isaksson är vår ödmjuka, sociala, möjlighetsinriktade, positiva rektor som gärna trollar med knäna för att alla ska ha det bra, såväl elever, personal som föräldrar. Tommys hemliga vapen är hans gitarr som han gärna plockar fram under morgonsamlingar. Med några ackord lyckas han få lugnet att sänka sig på skolan och fullt fokus uppstår. Förutom rektorsuppdraget så kommer Tommy undervisa i teknik, idrott och slöjd, eller där det behövs. Förutom att undervisa och vara rektor så fixar Tommy med allt praktiskt så som handling, vaktmästeri fix och IT-support. Tommy liksom Lottis har många utlandsår i bagaget från Svenska skolan Thailand – Sanuk, Svenska skolan i Riyadh och under de senaste fyra åren Svenska skolan på Teneriffa. Tommy är ursprungligen från Falkenberg, men har under flera år arbetat som matte och NO lärare på några skolor i Göteborgsområdet.
Biträdande rektor samt ansvarig lärare i "Glädjen" (åk 3-4)

Lottis Isaksson är matte och NO läraren som brinner för att utveckla och bibehålla det svenska språket hos skolans elever genom att inspirera till olika läsprojekt på skolan. Genom åren har Lottis arbetat på många svenska utlandsskolor så som Svenska skolan Thailand – Sanuk, Svenska skolan i Riyadh Saudiarabien och under de fyra senaste läsåren Svenska skolan på Teneriffa. Förutom att vara klasslärare för eleverna i Glädjen fungerar Lottis som biträdande rektor på skolan och är den som håller i den pedagogiska utvecklingen under överinseende av rektor Tommy. Lottis kommer ursprungligen från Göteborg och har under flera år arbetat som lärare i grannkommunen Mölndal. Hemma är numera Teneriffa.
Ansvarig lärare i "Tryggheten" (Förskolan) 

Carina Skoglund är en glad, organiserad och möjlighetsinriktad förskollärare med ett stort friluftsintresse. Förutom sitt intresse för naturen så gillar hon att spela teater och gitarr. Sina stora intressen tar hon givetvis med sig in i sitt arbete med barnen på förskolan. Carina har mångårig erfarenhet av arbete i förskolan, men hon har även arbetat i skolan med förskoleklass och åk 1. Carina kommer i år att ha huvudansvar för våra yngsta på förskolan Tryggheten där hon även kommer att samarbeta med Mia.
Ansvarig lärare i "Tryggheten" (Förskoleklass)

Mia Fulford är en glad, positiv och möjlighetsinriktad pedagog som älskar att organisera. Mia kommer under läsåret att samarbeta med Carina i Tryggheten där hon får arbeta med sina älskade 6-åringar. Det kommer bli andra läsåret som Mia arbetar i gruppen. Mia har tidigare arbetat som både idrott- och spansklärare på skolan. Även under kommande läsår kommer hon att ansvara för spanskundervisningen med barnen i Tryggheten. På sin fritid håller Mia bland annat på med skärmflygning och gillar att njuta av Teneriffas vackra natur. Mia kommer ursprungligen från Skåne och har bott i Stockholm där hon har arbetat i många år som lärare, men nu kallar hon Teneriffa för sitt hem.
Ansvarig lärare i "Nyfikenheten" (åk 1-2)

Jenny-Anne Kårebrand är en ambitiös, varm, social och positiv tvärflöjtsspelande pedagog. Jenny-Anne har arbetat många år som förskollärare, men har under den senaste tiden även prövat sina vingar inom skolans värld. Jenny-Anne har under läsåret som gått intresserat sig för Storyline som arbetssätt och genomfört några Storylines med sina elever på Fridaskolan i Uddevalla, en erfarenhet som kommer väl till pass under kommande läsår. I år byter Jenny-Anne ut de saltstänkta klipporna i Bohuslän mot Teneriffas lavaklippor.
Ansvarig lärare i "Lyckan" (åk 5-6)

Sara Selander är en driven, positiv och möjlighetsinriktad pedagog. Sara har ett stort musikintresse och har arbetat som verksamhetsutvecklare på musikskolan i Eskilstuna. Förutom att vara klasslärare för eleverna i Lyckan så kommer Sara att ansvara för musikundervisningen på skolan. Tidigare har hon arbetat som lärare med elever från förskoleklass upp till högstadiet. Sara har också gedigen erfarenhet av att arbete med Storyline som arbetssätt sedan tidigare, vilket givetvis kommer väl till pass på vår skola.
Ansvarig lärare i "Kärleken" (åk 7-9) samt spanska

Marie Höglund är den varma, busiga och glada matte-, NO-, spanskläraren som aldrig är långt från ett skratt. Marie har tidigare arbetat på högstadiet, gymnasiet och på folkhögskola i Kungsbacka och undervisat i både svenska, engelska, spanska, matte och NO. Att bo och leva utanför Sveriges gränser är inget som är främmande för Marie. Marie har arbetat på Svenska skolan Thailand – Sanuk under två säsonger som handledare för Sofia distans elever. Förutom att handleda våra högstadieelever kommer Marie att ansvara för spanskundervisningen på skolan. Hemma i Sverige är Tostared i Marks kommun. Marie kommer att dela handledaransvaret med Andreas Kårebrand.
Ansvarig lärare i "Kärleken" (åk 7-9) samt idrott

Andreas Kårebrand är en ödmjuk, varm och sportig pedagog som är utbildad idrotts- och historialärare på gymnasienivå. Andreas kommer att dela handledaransvaret med Marie, men kommer också att ansvara för idrottsundervisningen i vår fantastiska ”idrottshall” Los Cristianos stranden. Andreas är som ni gissar gift med Jenny-Anne som är vår lärare i Nyfikenheten.


Ansvarig lärare i "Vänskapen" (elever på kort tid åk 3-9)

Linda Eriksson är en trygg, strukturerad och omtänksam pedagog som är van att individualisera sin undervisning för att få alla sina elever att nå sina mål. Linda har en bred undervisningserfarenhet och har tidigare undervisat elever från åk 2-9. Utöver att ansvara för våra elever som kommer kort tid och har med sig planeringar och uppgifter från sina hemskolor så kommer Linda att ansvara för hemkunskapsundervisningen för eleverna i Lyckan. Linda kommer från Orust i Bohuslän där hon också har arbetat i en mindre undervisningsgrupp under de senaste åren.

Assistent (ht 2018)

Jonas Lidén kommer under höstterminen i år jobba på vår skola som assistent i en av våra klasser. Jonas är en varm person som bjuder på ett leende i varje möte, lär snabbt känna alla i sin närhet och bidrar hela tiden med sin aldrig sinande källa av energi. Jonas lämnade Sverige och Göteborgstrakten för lite mer än två år sedan och har även bidragit mycket till att öka elevers intresse för brädspel då Jonas haft brädspelsträffar för både barn och vuxna, något som förstås kommer fortsätta även under detta läsår. Förra läsåret jobbade Jonas i vår förskola några dagar i veckan.

Lärare på timmar


Konversationsspanska, engelska och bild

Yaiza Matin Gondry är vår glada, positiva och konstnärliga kanariska spansklärare. Yaiza är utbildad spansk lärare och utmanar eleverna att kommunicera på spanska på våra konversationsspansklektioner. Yaizas konstnärliga talanger använder hon under sina lektioner som stöd för kommunikationen tillsammans med lekar och dramaövningar. Utöver undervisningen med våra elever så har Yaiza vuxenkurser i spanska. Yaiza undervisar också våra elever i bild på spanska. Yaiza har också irländskt påbrå, vilket gör att hon talar perfekt engelska. Denna kunskap kommer väl till pass då hon i år kommer att undervisa Glädjen i engelska. Yaiza har arbetat på skolan under fyra år._______________________________________________________________________

Webmaster:

Tommy Isaksson

info@teneriffaskolan.se