Boende

Boende

Det finns mängder av lägenhetsuthyrare som vill erbjuda er allt från mysiga enrummare vid stranden till fina hus ute på landet. Man bör dock vara vaksam med enskilda personer som hyr ut sin bostad och därför helst gå via auktoriserad mäklare. Alla uthyrare kräver att man förskottsbetalar en deposition på en månadsavgift och just den depositionen bör alltså betalas in till en seriös mäklare.


Oftast är det en fördel om man kan boka ett tillfälligt boende de inledande veckorna och under tiden besöka alla bostadsmäklare.  Nedanstående sajter kan förhoppningsvis ge viss hjälp.


Home Away

En sida på svenska med många alternativ till boende. Ni hittar sidan här.


Teneriffaportalen

En sida med mycket information om Teneriffa. Ni hittar deras samling av mäklare här.


Ytterligare länkar till pålitliga mäklare där man kan finna boendePersonlig kontakt

Ibland är det skönt att kontakta något som har kunskap  om Los Cristianos och dess omgivningar och  har kontakt med några som hyr ut lägenheter. Detta är både tryggt och smidigt. Följande kan vi rekommendera

  • Pernilla Lindberg: teneriffabostader@gmail.com


Ytterligare en mäklare som hyr ut bostäder och är trovärdiga och aktiva är Tony Marcelino och hans personal. Ni når dem på:

  • olimarsl2@hotmail.com eller Whats app på +34 639 834 056


Skicka dem ett meddelande där ni skriver in era önskemål så återkopplar de så snart de har möjlighet.


Men innan ni tar kontakt, fundera kring nedanstående punkter


  • Skala ner era krav på lägenhet, man behöver inte lika stort som man har i Sverige. Låt barnen exempelvis dela sovrum.
  • Försök få en lägenhet med balkong, vädret i Los Cristianos är fantastiskt och balkongen kommer bli en plats ni är mycket på och därför behöver ni heller inte ha så stor yta invändigt.
  • Avstånden i Los Cristianos är korta, ni kan i stort sett gå till allt från alla lägenheter i hela byn.
  • Var inte rädd för att titta på alternativ utanför Los Cristianos, där är utbudet oftast större och priserna något lägre. Det krävs dock oftast att ni har bil om ni bort utanför Los Cristianos, något som ni kanske vill ha ändå?
  • Utrustning och standard är inte alltid det vi är vana vid från Sverige. Vi har alla olika smak och tycke vad det gäller inredning, ha detta i åtanke.
  • Pool finns i många större komplex, dock är de sällan uppvärmda på vintern, vilket betyder att havet ofta är något varmare än poolerna då. Fundera alltså på om ni måste ha pool?
  • Husdjur - ska ni ha med er ett husdjur minskar utbudet ganska kraftigt då de flesta ej tillåter detta._______________________________________________________________________

Webmaster:

Tommy Isaksson

info@teneriffaskolan.se