Personal 2017-18

Vår personal 2017-18

Läsåret 2017-18 erbjuder en lärarkår med stor erfarenhet och energi, men även ödmjukhet och genuin glädje att vara nära våra barn och elever och stötta dem i deras utveckling. Alla är förstås legitimerade lärare och utbildade på  lärarhögskola/universitet.Rektor

Tommy Isaksson med ursprung från den svenska västkusten har mångårig erfarenhet som både lärare, förskollärare och rektor, varav det senaste från Svenska skolan i Riyadh. Tommy har stort intresse kring musik, teknik, idrott, slöjd och IT och kommer utöver sitt uppdrag som rektor jobba med vissa av de ämnena på skolan.

Biträdande rektor samt ansvarig lärare i "Lyckan" (åk 5-6)

Lottis är matte, no läraren som brinner för att utveckla och bibehålla det svenska språket hos skolans elever genom att inspirera till olika läsprojekt på skolan och för svenska elever runt om i världen. Genom åren har Lottis arbetat på många svenska utlandsskolor så som Svenska skolan Thailand – Sanuk, Svenska skolan i Riyadh Saudiarabien och under de tre senaste läsåren Svenska skolan på Teneriffa. Förutom att vara klasslärare för eleverna i Lyckan fungerar Lottis som biträdande rektor på skolan och är den som håller i den pedagogiska utvecklingen under överinseende av rektor Tommy. Lottis utbildar och inspirerar kollegiet i våra Storylineteman som är skolgemensamma. Lottis kommer ursprungligen från Göteborg och har under flera år arbetat som lärare i grannkommunen Mölndal.Ansvarig lärare i "Tryggheten" (Förskolan)

Jenny Nyåker från Karlstad är förskolläraren som brinner för språk och barnens språkutveckling. Hennes medvetna arbete med språket i förskolan har genererat att hon tillsammans med sina kollegor i Sverige har blivit utsedda till 2016 års Bamsepedagoger! Jenny är också en mycket ödmjuk, möjlighetsinriktad och positiv pedagog och kollega som hela tiden ser det goda hos varje individ och arbetar med detta som en grund i barnens sociala utveckling. Jenny har förutom en förskollärarexamen en lärarexamen åk 1-7 Sv/So/Eng som kan komma sig väl tillpass då förskolan och förskoleklass är integrerade på Svenska skolan på Teneriffa. Jenny kommer att arbeta nära tillsammans med:Ansvarig lärare i "Tryggheten" (Förskoleklass)

Mia Fulford är en sprudlande glad, positiv och möjlighetsinriktad pedagog som under läsåret att samarbeta med Jenny i Tryggheten där hon främst kommer ha huvudansvar för förskoleklassbarnen. Under året som gått har hon läst lärarlyftet till spansklärare och arbetat med att utveckla spanskundervisningen på skolan, vilket hon även kommer att göra under kommande år. Mia har tagit hand om alla våra nybörjarelever i spanska som alla har blivit otroligt duktiga! Mia kommer ursprungligen från Skåne där hon har arbetat i många år som lärare, men nu kallar hon Teneriffa för sitt hem. Mia har bott på Teneriffa i 4 år och arbetat på skolan under det senaste läsåret med spanskundervisning och idrott.Lärare i "Tryggheten" (Förskola)

Jonas Lidén jobbar hos oss och våra yngsta barn 2 dagar i veckan. Jonas inspirerar barnen till nya lekar och bidrar med oändlig källa av energi och glädje. Jonas lämnade Sverige och Göteborgstrakten för lite mer än ett år sen tillsammans med sin familj.

Ansvarig lärare i "Nyfikenheten" (åk 1-2)

Emma Wallin Arencrantz är en glad, positiv, lyhörd och driftig lärare. Emma kommer sprida sin positiva energi i åk 1-2 där hon kommer ha huvudansvar samt, eftersom Emma brinner mycket för är idrott, så hon kommer bli en av de lyckliga som får starta upp några ”mornar” i veckan med idrott på stranden. När Emma och hennes familj inte bor på Teneriffa är det Småland och Nässjö som är deras hem.


Ansvarig lärare i "Glädjen" (åk 3-4)

Anna-Karin är svenska, so och engelskläraren som fångar sina elever med sin lyhördhet, glädje och omsorgsfullhet. Anna-Karin har undervisat i allt från årskurs 2-7 och kommer nu ha som huvuduppgift att ansvara för våra åk 3-4:or. Som utomstående så kan man se att Anna-Karins främsta uppgift i livet är att göra världen till en bättre plats. Hon är mycket omtänksam och lyfter alla runt omkring henne till oanade höjder. När de inte bor på Teneriffa, så hör familjen hemma i Pixbo utanför Göteborg.


Ansvarig lärare i "Kärleken" (åk 7-9)

Mattias är matte, no och teknikläraren som gärna inspirerar sina elever med spännande och lustfyllda experiment som både lyser och låter. Dessutom kan han göra upp eld i ösregn, en kompetens som förhoppningsvis han inte behöver använda på Teneriffa. Mattias har tidigare arbetat på mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet och kommer senast från ett jobb på Svenska skolan i Costa Blanca. Mattias är en positiv person som inte är rädd för att hugga i det där det behövs och han gillar att lära sig nya saker och är totalt orädd för att gå utanför sin ”comfort zone”.  När Mattias och hans familj inte är ute på utlandsäventyr så hör de hemma i Partille utanför Göteborg.
Ansvarig lärare i "Vänskapen" (elever på kort tid åk 3-9)

Mattias är en hängiven pedagog med undervisningserfarenhet från bland annat flera svenska utlandsskolor så som Svenska skolan Thailand – Sanuk och Svenska skolan Rhodos. Under de senaste åren har Mattias haft anställning som verksamhetsledare för Framtidsfrön i Värmland där han inspirerar såväl lärare och elever till entreprenöriellt lärande. Förutom sitt arbete på Framtidsfrön arbetar Mattias som skådespelare och regissör på bland annat Kunskapsteatern där han spelar teater på skolor mm. När Mattias och hans familj inte är på Teneriffa är det värmländska Kil som kallas hemma.Lärare på timmar


Konversationsspanska och bild

Yaiza bor på Teneriffa och är vår lärare i konversationsspanska. Yaiza är utbildad lärare på spanskt universitet och kommer till skolan flera dagar i veckan och stimulerar barnen till att prata mycket spanska under sina lektioner då hon passande nog inte kan någon svenska. Yaiza är även vår lärare i spanska för vuxna och under det kommande läsåret även i bild, vars lektioner därmed kommer bli en inspirerande mix av språk och konst.

Slöjd

Mårten ansvarar för skolans slöjdundervisning, dvs slöjd i åk 3-6. Mårten är utbildad slöjdlärare och kommer senast från en slöjdsal i Småland. Med sig till Teneriffa har Mårten fru och 3 barn samt många idéer på hur slöjd kan utföras på bästa sätt.

_______________________________________________________________________

Webmaster:

Tommy Isaksson

info@teneriffaskolan.se