Om oss

______________________________________________________________________________________________________________________________________________Webmaster: Tommy Isaksson

info@teneriffaskolan.se

Varmt välkomna till Svenska skolan på Teneriffa.

Skolan ligger i Los Cristianos i ett lugnt och bilfritt område alldeles invid havet. Den fina stranden använder vi ofta i verksamheten både för lek, idrott och som ett härligt uteklassrum.

Skolan startades i september 2002 och är godkänd av Skolverket i Sverige. Undervisningen sker utifrån svensk läroplan, på både förskola och skola vilket ger bästa tänkbara förutsättningar för smidig övergång både vid ankomst och senare även vid återflytt till Sverige.

Svenska skolan på Teneriffa är en familjär skola där alla känner varandra. Med små grupper och hög lärartäthet blir alla elever ständigt sedda och får stort stöd i sin utveckling.

Våra pedagoger väljs noggrant ut bland hundratals sökanden. För att bli anställd på skolan kräver vi minst 5-års yrkeserfarenhet, bred ämneskompetens och lärarlegitimation.

Skola erbjuds från år F-9. Våra erfarna pedagoger ansvarar för undervisningen för år F-6. Från år 7-9 läser barnen via Sofia Distans och vi kan erbjuda handledning, dator och lektioner tillsammans med övriga elever i vissa praktiska ämnen, exempelvis idrott, slöjd, bild och hemkunskap.

Våra dagar anpassas efter grupperna med innehåll som gör att alla barn börjar och slutar samtidigt mån-tors 8.30-15.00, fre 8.30-13.00, med undantag högstadie-eleverna som erbjuds skola till kl 16.00 mån, ons och tors.

 

Förskola erbjuds för barn främst mellan 4-5 år, men i vissa fall även 3-åringar då i första hand för familjer som bor på Teneriffa längre tid och där barnet under skolåret fyller 4 år. Förskolebarnen går samma tider som skolbarnen.

Språket är människans främsta redskap för att tänka, kommunicera och lära. Vi erbjuder alla barn utökad undervisning i engelska och spanska redan från F-klass och som en del i leken även på förskolan. Att bli trygg i sitt modersmål grundar för andra språk och därför lägger vi även mycket tid på läsförståelse och kommunikation i tal och skrift.

Teneriffa bjuder på ett av världens behagligaste klimat. Du som kommer till Teneriffa är alltid välkommen att besöka oss och om ni vill skriva in era barn hos oss välkomnar vi även dem som vill stanna kortare tid, från en vecka och upp till resten av deras skolgång. Ansökningsformulär finner ni ovan.

 

¡Bienvenidos al Colegio sueco!

Glad när du kommer - stolt när du går

Svensk läroplan

Lgr 11

Lpfö98/2010