Skola F-6

Årskurs F-6

För årskurs F-6 på Svenska skolan Teneriffa går alla elever i små grupper om max 15 elever. Tack vare de små grupperna ser vi att lärarna hinner med att hjälpa och utmana varje barn enskilt, vilket gör att de utvecklas mycket både kunskapsmässigt och socialt på en relativt kort tid. Vi följer den svenska läroplanen Lgr11 och utgår från varje elevs individuella målsättningar och behov. För oss är kunskap och lärande liksom personlig utveckling väldigt viktigt!

Vi välkomnar även elever som vill gå kortare tid

Vi tar emot elever från 1 vecka upp till flera år, med undantag för barn 3-4 år gamla. Elever som kommer kortare tid än 3 månader har möjlighet att göra så oktober-mars. Under denna period existerar vår klass för elever som jobbar med medhavt material och alla genomgångar görs på individnivå utifrån de uppgifter som alltså skickats med från skolan hemma i Sverige. Om man går på högstadie kan man komma på kort tid under hela läsåret.

Skolan börjar 08:30 och slutar kl 15.00 förutom på fredagar då barnen slutar kl 13.00. Lunch serveras måndag till fredag och det finns frukt alla dagar. Dagarna inleds alltid med en gemensam samling för alla barn på hela skolan. På samlingarna arbetar vi med värdegrundsarbete för att skapa trygghet och vi-känsla. Ibland välkomnar vi nya elever och ibland tar några av våra vänner farväl och lämnar oss. Vi kan också ta del av aktuella händelser i världen eller ta oss an andra upptåg och roligheter.

Utökad undervisning i spanska

I undervisningen tar vi tillvara på det fantastiska lärtillfälle som ges genom att vi är på Teneriffa. Spanska är skolans val, vilket innebär att alla eleverna har spanska 120 minuter i veckan. Dels undervisas eleverna i spanska av en av vår ordinarie svensktalande lärare, samt i konversationsspanska med vår lärare som enbart talar spanska. Vi passar också på att göra studiebesök och utflykter i närområdet för att ta del av spansk natur och kultur. Vi dokumenterar tillsammans vårt arbete med text och bild på skolans gemesamma blogg.

Idrott på stranden

På idrotten njuter vi av att få vara på den härliga stranden precis nedanför skolan. Stranden använder vi också ibland på rasterna och som ett härligt uteklassrum.

Stranden, som ligger strax nedanför skolan är en stor tillgång

För elever som stannar längre än 3 månader

För elever som stannar en längre period som är mer än 3 månader så ansvarar vi på Svenska skolan Teneriffa för elevens undervisning fullt ut. Vi planerar, genomför och utvärderar undervisningen och lärandet utifrån den svenska läroplanen Lgr 11. Vi står också för läromedel för eleven. De elever som stannar mer än 3 månader men mindre än ett år erbjuds ett kombinerat utskrivningssamtal/utvecklingssamtal innan avfärd. Vid detta möte lämnar vi skriftliga omdömen samt dokumentation av de förmågor samt vi sett en utveckling av och som vi jobbat med, vilket också gäller det centrala innehåll vilket har som mål att medföra bästa tänkbara övergång tillbaka till skolan i Sverige.

För helårseleverna erbjuder vi två utvecklingssamtal samt skriftliga omdömen som lämnas ut vid varje terminsslut.

För elever som stannar kortare än 3 månader

Elever som stannar mindre än 3 månader har med sig skolmaterial och planeringar från sin skola i Sverige. Detta gynnar elevens övergång och vid flytt hem till Sverige igen kan eleven återgå till sin ordinarie skola utan problem, med tillägg av några nyvunna kunskaper såsom spanska och en mängd Teneriffa-relaterade upptäckter.

Nationella prov och betyg - precis som i Sverige

Under vårterminen i år 3 och 6 genomför eleverna nationella prov precis som i Sverige. Vi sätter också betyg för elever i år 6.