Idrott

Inriktning idrott i oktober-november 2018

Under veckorna 40-48 (okt-nov 2018) kommer det finnas möjlighet för elever från åk 6 – gymnasiet att delta i Idrottsklass. Fokus kommer att ligga på uthållighetsträning och innehålla löpning, styrketräning, rullskidor, cykel, orientering, simning mm. Vi kommer även att varva med inslag av klassiska beachaktiviteter, typ volleyboll, fotboll etc.

Träningen riktar sig till ungdomar som är aktiva i konditionsidrott och som vill ha möjlighet att träna bra under sin vistelse på Teneriffa.

Tränare

Tränare under dessa 8 veckor kommer i huvudsak att vara:

• Susanne "Sussi" Barkholt Wiklund är idrottslärare och arbetar sedan 2011 som Förbundskapten för landslaget i orientering.
  • Per-Erik "Peken" Rönnestrand är idrottslärare, har varit förbundskapten i Sverige och Kina för längdlandslaget 2002-2008. Just nu arbetar han som förbundskapten för svenska kanotlandslaget.

Avgift

Eleverna betalar ordinarie skolavgift till skolan för den ordinarie undervisning där, se mer om skolans avgifter på deras hemsida.

En avgift tillkommer för denna idrottsprofil på 100€ per elev, per månad. Minimiavgift är 100€.

Eventuella kostnader för hyra av utrustning tillkommer, exempelvis cykel, rullskidor och entré till simhall. Alla dessa kostnader ligger på självkostnadsnivå.

Upplägg

Elever som väljer denna idrottsprofil kommer vissa dagar börja med träning innan skoldagen börjar, likaså kommer vissa eftermiddagar fortsätta med träning efter normal skoldags slut. Alla har med sig egna skoluppgifter, likt övriga elever på skolan som kommer kort tid. Ni kan läsa mer om detta på vår hemsida.

Anmälan

Ni som är intresserad av detta tillägg till era barns skolgång på Teneriffa anmäler sitt intresse i ordinarie anmälningslänk till skolan. I slutet finns ett tillägg där ni anmäler ert intresse.

Frågor

Om ni har några frågor på träning, upplägg eller annat som berör denna idrottsprofil, kontakta

• Ingela Rönnestrand på: ingela@svenska-aventyr.se

Om frågorna berör skola, avgifter eller liknande – kontakta rektor