Förskola

Svenska skolan Teneriffa erbjuder förskola för barn mellan 3 och 5 år. Förskolan har samma tider som skolbarnen, det vill säga de börjar 8.30 och går fram till 15.00, förutom fredagar då skolan stänger kl 13.00. Är man 3 eller 4 år gammal är minimitiden 2 månader, i övrigt kan man stanna så länge man vill.

Elevavgiften är densamma i förskola och skola och i denna ingår frukt mellanmål samt tillagad lunch i närliggande restaurang, förutom fredagar då vi äter baugette på stranden. För nya barn tar vi även ut en inskrivningsavgift på 150 euro. Läs mer om våra elevavgifter på: Elevavgifter

Inskolningssamtal

Innan ett barn börjar på vår skola bjuder vi in till ett inskolningssamtal. Vid detta möte går vi igenom de rutiner vi har på vår förskola samt ni får som förälder chansen att berätta om ert barn, allt för att vi ska kunna möta honom/henne på rätt nivå och utvecklas därifrån.

Mån-tors äter vi lunch på en restaurang bredvid skolan,

på fredagar äter vi baguette på stranden

Inskolning

Dag 1

Första dagen är en dag fylld av nya intryck och upplevelser och därför håller vi denna dag relativt kort. Förälder är med hela tiden och dagen avslutas kl 11.00

Dag 2-3

Förälder är med även under dessa dagar men intar nu en allt mer passiv roll. Förälder finns på plats och barnet vet var och kan därför enkelt gå bort och ”tanka kärlek” när de vill. Barnet och förälder inbjuds att delta i lunchen för att därefter avsluta dagen.

Dag 4-5

Förälder lämnar sitt barn på förskolan och tränar barnet att säga ”hej då”. Förälder går därmed ut från skolan men finns tillgänglig per telefon. Barnet äter lunch själv och hämtas av förälder vid normal stängningstid.

Vecka 2

Inskolningen är över, men självklart är alla barn olika och vi ser över dess behov om eventuell förlängd inskolning.