Tjänster

Svenska skolan på Teneriffa söker en kreativ och nytänkande pedagog inför läsåret 2019/20

• 1 förskoleklasslärare

Svenska skolan på Teneriffa är en förskola/skola med barn/elever från 3-16 år. Vi tar emot barn/elever på både kortare och längre tid, allt ifrån några veckor upp till flera år. Storleken på skolan varierar mellan hög- och lågsäsong då elevantalet varierar från ca 60-90 elever.

Skolan är belägen i Los Cristianos på södra Teneriffa, precis bredvid stranden, där vi bland annat har våra idrottslektioner.

Skolans profilering är undervisning i spanska från förskolan och uppåt i åldrarna. Vi har spanskundervisning med både svensktalande lärare samt konversationsspanska med spansktalande lärare. Dessutom arbetar vi tematiskt i dramatiserade Storylineteman där elever från förskola upp till åk 6 deltar.

Skolan består av en integrerad förskola och förskoleklass, åldersblandade helårsklasser åk 1-6, en högstadiegrupp åk 7-9 samt två korttidsklasser för elever som stannar kortare tid.

Lärare i förskoleklass

Du som lärare i förskoleklass får med fördel vara legitimerad förskollärare och lärare för yngre åldrar. Vissa av barnen i förskoleklass stannar längre tid, d.v.s. hela året och andra kommer kortare tid. I en föränderlig verksamhet så är det av stor vikt att skapa trygghet och ro genom att skapa tydliga rutiner, vara en varm, positiv och trygg famn samt att skapa lustfyllda och lärorika dagar för våra barn i förskoleklassen. Du kommer att ha övergripande ansvar för att fortsätta att vidareutveckla vår förskoleklassverksamhet och arbeta nära vår förskollärare då förskola och förskoleklass är integrerade.

Du som lärare förstår värdet av att skapa goda relationer med såväl föräldrar som barn. Du är organiserad, flexibel, serviceinriktad, lösningsorienterad, kreativ, nytänkande och har kunskaper av att arbeta med drama som verktyg i lärandet då förskoleklassen är en del av skolans Storylinetema.

Du ska också kunna undervisa i grundläggande matematik, engelska och läs- och skrivinlärning, gärna genom ASL.

Tjänsten omfattar 100%.

Kvalifikationer

• Behörighet (lärarlegitimation) lärare för yngre åldrar i ma, sv, eng samt NO/Tk eller SO.
  • Minst fem års lärarerfarenhet av undervisning i förskoleklass/åk 1-3.

Kvalifikationer som är meriterande

• Legitimerad förskollärare.
  • Goda kunskaper i engelska i både tal och skrift.
  • Erfarenhet från åldersintegrerad undervisning.
  • Undervisningserfarenhet från andra ämnen utanför huvudämnena.
  • Kunskaper om Storyline som arbetssätt.

Om tjänsten

Tjänsterna gäller läsåret 2019/20 med möjlighet till förlängning. Skolan står för resa för den anställde samt avgiftsfri grundskola och förskola hos oss för eventuella medföljande barn upp till 16 år.

Svenska skolan på Teneriffa söker lärare som har det ”lilla extra”. På en utlandsskola ställs det särskilt stora krav, eftersom vi är få i kollegiet och lever och arbetar nära varandra. Alla förväntas att göra insats utöver ”det vanliga”. Du bör ha god förmåga att anpassa dig till ett nytt land, vara bra på att samarbeta med andra, vara flexibel, ha en god social kompetens och ta egna initiativ. I utbyte får du lära känna ett helt annat land, dess språk och kultur. Vi följer de svenska läroplanerna och vill att du är väl förtrogen med de nationella styrdokumenten.

Ansök genom att skicka personligt brev samt CV till jobb@teneriffaskolan.se

Ange i din ansökan om du har medföljande barn och deras åldrar, då vi vill säkerställa att vi har plats till era barn då vissa grupper är fulla inför kommande läsår.

Intervjuerna kommer att ske löpande.

Mer information om skolan finns att läsa på skolans webbplats: www.teneriffaskolan.se

Anställningens start är under höstterminen 2019, gärna så snart som möjligt.

Vi begär att de vi anställer lämnar in utdrag ur polisregistret.

Varmt välkommen in med er ansökan.

Webmaster:

Tommy Isaksson