Vår personal

Läsåret 2016-17 erbjuder en lärarkår med stor erfarenhet och energi, men även ödmjukhet och genuin glädje att vara nära våra barn och elever och stötta dem i deras utveckling. Alla är förstås legitimerade lärare och utbildade på lärarhögskola/universitet. Alla lärare når ni på förnamn@teneriffaskolan.se.

Rektor

Tommy Isaksson med ursprung från den svenska västkusten har mångårig erfarenhet som både lärare, förskollärare och rektor, varav det senaste från Svenska skolan i Riyadh. Tommy har stort intresse kring musik, teknik, idrott, slöjd och IT och kommer utöver sitt uppdrag som rektor jobba med vissa av de ämnena på skolan.

Ansvarig lärare i "Tryggheten" (Förskolan)

Stina Isoniemi kommer att vara vår förskollärare på förskolan ”Tryggheten”. Stina kommer från Degerfors och hon vill vara nära barnen i leken och fånga upp deras intressen. Hon är strukturerad, målmedveten, inlyssnande och gillar att vara i naturen. Hon har dessutom erfarenhet som barngymnastikledare. Stina kommer att arbeta nära tillsammans med:

Ansvarig lärare i "Tryggheten" (Förskoleklass)

Jenny Longgren, från Uddevalla, kommer att ha huvudansvar för förskoleklassbarnen i ”Tryggheten”. Jenny har en stor ämneskompetens och bredd och kommer att ge förskoleklassbarnen en fin start in i skolans spännande värld. Jenny brinner för läsning och läsförståelse och har ett stort teaterintresse som hon gärna använder i sin undervisning.

Ansvarig lärare i "Nyfikenheten" (åk 1)

Mikael "Micke" Lindberg, vår norrlänning, engagerad och nyfiken pedagog med ett gediget intresse av att anta nya utmaningar. Micke kommer till hösten att påbörja sitt tredje år på Svenska skolan Teneriffa, tidigare har Micke arbetat med förskolan och F-1. Micke har tidigare utlandserfarenhet från Svenska skolan på Gran Canaria. Micke har god erfarenhet från läsinlärning genom ASL (Att Skriva sig till Läsning), vilket han med stor framgång har praktiserat med våra förskoleklassbarn och 1:or. Micke har också specialpedagogisk kompetens. Micke ser man ofta med någon liten i famnen då han med sitt lugn och värme är en extrapappa för många av våra små.

Ansvarig lärare i "Glädjen" (åk 2-3)

Anna Rosengren fick intresse för Spanien tidigt då hon levde sina första levnadsår där. Numera är Anna bosatt med sin familj på Brännö i Götebors skärgård. Anna har bred kompetens, glad och positiv samt en tjej som kan det mesta och är inte rädd för att hoppa in där det behövs. Anna kommer utöver ansvaret i sin klass även vara spansklärare hos de yngre barnen samt hemkunskap i mellanstadiet.

Ansvarig lärare i "Lyckan" (åk 4-6)

Lottis Isaksson, från Göteborg, är en erfaren pedagog med många nya idéer som ständigt berikar barnens skoldag. Lottis har lång erfarenhet från skolor både innanför och utanför Sveriges gränser. Erfarenheten från de svenska skolorna i Thailand och Saudiarabien bidrar till en stor förståelse för svenska utlandsskolor, dess verksamhet och elever. Lottis är mycket engagerad i barns läsutveckling.Lottis kommer utöver sin roll som lärare samarbeta med Tommy kring flera skolutvecklingsfrågor, inte minst kring skolans pedagogiska utveckling.

Ansvarig lärare i "Kärleken" (åk 6-9)

Malin Hällgren, en erfaren lärare från Linköping som har god inblick i alla ämnen men brinner lite extra för matematikundervisningen. Utöver sin lärarkompetens så är Malin också en erfaren scout- och barnkörledare, två kompetenser som på olika sätt kommer berika vår skola. Malin ansvarar för våra elever i de högre årskurserna där alla jobbar på distans mot en skola i Sverige.

Ansvarig lärare i "Distansklassen" (åk 2-5)

Anna-Karin Kedbäck kommer att ansvara för handledningen av våra korttidselever i åk 2-5 under oktober-mars. Anna-Karins bas i Sverige är numera Göteborg men ni som snart får höra henne hos oss lär förstå att ursprungligen har hon ett ursprung lite längre norrut. Anna-Karin har en bred ämneskompetens och är kreativ, inlyssnande, strukturerad och ambitiös.

Lärare på timmar

Spanska och engelska

Pernilla Lindberg är en inspirerande pedagog med rötterna från den norra delen av Sverige. Pernilla är vårt språkgeni och kommer efter två år som heltidslärare hos oss nu studera på lärarlyftet samtidigt som hon kommer jobba som lärare i spanska och engelska. Pernilla har tidigare erfarenhet från både förskola och skola i Sverige och på Gran Canaria.

Konversationsspanska och bild

Yaiza bor på Teneriffa och är vår lärare i konversationsspanska. Yaiza är utbildad lärare på spanskt universitet och kommer till skolan flera dagar i veckan och stimulerar barnen till att prata mycket spanska under sina lektioner då hon passande nog inte kan någon svenska. Yaiza är även vår lärare i spanska för vuxna och under det kommande läsåret även i bild, vars lektioner därmed kommer bli en inspirerande mix av språk och konst.

Spanska och idrott

Mia Fullford är fastboende på Teneriffa sedan tre år tillbaka där hon driver en skärmflygskola tillsammans med sin man Simon. Mia har lång erfarenhet av undervisning från Sverige och har en bred kompetens. Mia är ett energiknippe som aldrig har långt från skratt, hon är också mycket strukturerad och engagerad. Mia kommer jobba främst med ämnena spanska och idrott. Hon kommer också att undervisa i vuxenspanska.

Skolsköterska

Nina Fyhr en utbildad och dansglad distriktsköterska. Nina finns tillgänlig för oss med sin kunskap men även för grundläggande hälsoundersökningar för våra barn som stannar längre tid. Nina har kontakt med läkare på ön om det blir aktuellt och erbjuder alla föräldrar information om både svenska och spanska vaccinationsprogrammet.